Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B

24. 08. 2017. 17:50   >>  21:29

DVOJE POVRIJEĐENO

Kijev: Eksplozija kod zgrade vlade

Dvije osobe su povrijeđene u eksploziji koja se dogodila danas u centru Kijeva, blizu sjedišta Vlade. U Kijevu se danas prosljava Dan nezavisnosti i 100 godina od formiranja Ukrajinske nacionalne armije, a svečanosti je prisustvovao i naš ministar odbrane Predrag Bošković.

Iz ukrajinske Bezbjednosne službe su saopštili da se eksplozija dogodila oko 14 sati po lokalnim vremenu i okarakterisana je kao akt "huliganizma".

Povrijeđeni su muškarac i žena, javljaju ukrajinski mediji.

Lokalna televizija Kanak112 prikazala je ženu kako leži na ulici blizu zgrade Vlade, prenosi Rojters.

Očevici su kazali da je eksplozivna naprava vjerovatno bačena iz auta u pokretu.

Agencija AFP navodi da se istražitelji i stručnjaci za eksploziv nalaze na mjestu eksplozije u Ulici Gruševskog. 

U Kijevu je danas u zvaničnoj posjeti ministar odbrane SAD Džejms Matis, koji je sastao sa predsjednikom Ukrajine Petrom Porošenkom. Tema njihovog razgovora, između ostalog, bila je i prisustvo ruskih trupa na ukrajinskoj teritoriji. 

Porošenko je od Matisa tražio da se na istok Ukrajine, gdje se proruski pobunjenici bore protiv ukrajinskih snaga, pošalju mirovnjaci UN. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније