Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2017. 23:43   >>  23:14 2

POZAO NA JEDINSTVO

Tramp ublažio ton u govoru veteranima

Predsjednik SAD Donald Tramp ublažio je danas ton i pozvao svoje sunarodnike na "novo jedinstvo", dan poslije zapaljivog obraćanja u kome je napao političke protivnike i medije.

U govoru veteranima na konferenciji Američke Legije (American Legion) u Rinu u američkoj državi Nevada Tramp je rekao "mi smo jedan narod sa jednim domom i jednom velikom zastavom", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

"U Americi mi nikad ne izgubimo vjeru, nikad ne zaboravimo ko smo i nikad ne prestanemo da se trudimo za bolju budućnost", rekao je Tramp.

On je rekao da je vrijeme da se izliječe rane koje su djelile narod, i da se traži novo jedinstvo zasnovano na zajedničkim vrijednostima koje ujedinjuju Amerikance.

"U SAD-u mi nijesmo definisani bojom naše kože, cifrom na našem isječku za platu ili političkom partijom, definisani smo zajedničkom humanošću", rekao je američki predsjednik.

Dan ranije na skupu u Arizoni on je govorio protiv dva senatora, članova njegove republikanske stranke i protiv medija koje je optužio da su odgovorni za raširenu osudu njegovog reagovanja na nerede u Šarlotsvilu, u Virdžiniji ranije ovog mjeseca.

On se sinoć osvrnuo i na zid na granici s Meksikom, zaprijetivši da će zatvoriti vladine institucije ako Kongres ne odobri sredstva za njegovu izgradnju.

Tramp je i sinoćno obraćanje počeo pozivima na jedinstvo ali je brzo počeo bijesno da optužuje medije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније