Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2017. 22:16 >> 21:47
2

NOVA KNJIGA

Klinton: Tramp me vrebao i disao mi za vratom

Bivša kandidatkinja za predsjednika SAD Hilari Klinton uskoro će objaviti memoare, a u njima su opisane debate sa Donaldom Trampom. Ona je napisala da joj se "koža ježila" dok ju je Tramp gledao na pozornici tokom debata, zbog čega je razmišljala da mu poruči "povuci se, spodobo".

U najzanimljivijim isječcima knjige "Šta se dogodilo" koji su objavljeni u srijedu na MSNBC-u, Klinton opisuje svoju prošlogodišnju kampanju "radosnom, poniznom, bijesnom ili jednostavno zbunjujućom", te priznaje da je porazom od Trampa razočarala milione pristaica.

"Svakog dana kandidature za predsjednicu znala sam da milioni ljudi računaju na mene i da ne smijem razmišljati o tome da ih mogu razočarati. Ali jesam. Nijesam mogla da završim posao i moraću da živim s tim do kraja života", rekla je Klinton, prensoi Hina.

U drugom poglavlju knjige, Klintonova je objasnila da nije imala namjeru da knjiga bude sveobuhatan prikaz kampanje 2016.

"Željela sam da sklonim zavjesu na iskustvo koje je bilo uzbudljivo, veselo, uznemiravajuće i jednostavno zbunjujuće. Pisanje ovoga nije bilo lako", piše Klintonova.

"Vrebao me, pratio, buljio u mene i disao mi za vratom"

Ona u isječcima opisuje debatu 9. oktobra u Sent Luisu, tokom koje ju je Tramp pratio pozornicom, posmatrajući je iza leđa dok je ona odgovarala na pitanja iz publike. Debata se održala dva dana nakon što je u javnost izašla audio snimak na kojem Tramp govori nepodopštine o ženama.

"Ovo nije u redu, pomislila sam", rekla je Klinton. "Bila je to druga predsjednička debata, a Tramp me vrebao iza leđa. Bili smo na maloj pozornici i gdje god bih hodala, on bi me pratio, buljio u mene, pravio grimase. Bilo je veoma neugodno. Bukvalno mi je disao za vratom. Naježila sam se", naglasila je ona.

"Znam da voliš zastrašivati žene, ali mene ne možeš"

"Bio je to jedan od onih momenata kad želite da pritisnete pauzu i upitate sve koji gledaju: 'Dobro, šta biste vi učinili?'. Da li da ostaneš mirna, da se smješkaš i nastaviš kao da ti on konstantno ne ulazi u privatni prostor? Ili da se okreneš, pogledaš ga pravo u oči i kažeš mu glasno i jasno: 'Povuci se, spodobo. Makni se od mene. Znam da voliš zastrašivati žene, ali mene ne možeš'".

Klinton je istakla da je odabrala prvu opciju.

Kako je rekla, odlučila je da ostane mirna “grizući jezik, kopajući nokte, smijući se“.

"Zadržala sam hladnu glavu, pomognuta godinama iskustva u nošenju sa muškarcima koji me žele izbaciti iz takta", istakla je, upitavši se je li možda trebala odabrati drugo rješenje.

"U svakom slučaju bi to bio bolji televizijski program", zaključila je Klinton, čija će knjiga biti objavljena 12. septembra.

Njena prethodna knjiga “Teške odluke“ iz 2014. bila je rekapitulacija godina provedenih u Stejt departmentu, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније