Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2017. 23:17 >> 22:51

RUSIJA - SAD

Rjabkov: Tenzije nijesu novi Hladni rat

Zamjenik ministra vanjskih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je danas da SAD i Rusija nijesu u novom Hladnom ratu uprkos tenzijama.

Rjabkov je u obraćanju japanskim i kineskim medijima osudio američke sankcije Rusiji, ali je istakao da aktuelne tenzije "nisu ekvivalentne sukobu koji bi mogao da preraste u otvoren konflikt", saopštilo je rusko Ministarstvo vanjskih poslova.

"Mislim da takav sukob nije moguć", kazao je Rjabkov i dodao da je višedecenijsko iskustvo naučilo i Moskvu i Vašington da budu oprezni.

On je naveo da je odgovor Rusije na nove američke finansijske sankcije bio "veoma uzdržan i skroman".

Kremlj je na američke sankcije odgovorio oštrim smanjenjem broja američkih diplomata u Rusiji.

Putin pozdravio dijalog Moskve i Vatikana

Predsjednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je danas dijalog Vatikana i Ruske pravoslavne crkve.

Putin je rekao poslije sastanka sa vatikanskim državnim sekretarom, kardinalom Pjetrom Parolinom u Sočiju da univerzalne ljudske vrijednosti čine osnovu za ruske veze sa Vatikanom, kao i za vezu između dvije crkve.

On je izrazio zahvalnost Vatikanu zbog odluke da u junu pošalje mošti svetog Nikole, jednog od najpoštovanijih svetaca u Ruskoj pravoslavnoj crkvi koji je bio inspiracija za Djeda Mraza, na izložbu u Rusiju.

Dogovor o slanju moštiju u Rusiju je sklopljen prošle godine na sastanku pape Franje i ruskog patrijarha Kirila, što je bio prvi sastanak nekog poglavara ruske crkve sa papom.

Putin je pozdravio izložbu Vatikanskog muzeja u Moskvi i najavio da će Rusija sljedeće godine organizovati izložbu u Vatikanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније