Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina/Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 08. 2017. 18:56 >> 20:15

MERKEL ISTAKLA

Neće podržati SAD u sukobu sa S.Korejom

Berlin neće automatski podržati Vašington u slučaju vojnog sukoba Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Sjeverne Koreje, kazala je danas njemačka kancelarka, Angela Merkel.

"Da odgovorim precizno, ne, nećemo automatski podržati SAD", rekla je Merkel na konferenciji dnevnika Handelsblat u Berlinu.

Ona je kazala da još postoji mogućnost da se na Sjevernu Koreju izvrši diplomatski pritisak.

"Ne vidim vojno rješenje za Sjevernu Koreju, smatram da je ono pogrešno, a uvjerena sam da diplomatske mjere nijesu u potpunosti iskorišćene", rekla je Merkel.

Prema njenim riječima, Kina, Japan i Južna Koreja trebalo bi da budu zainteresovane za "postavljanje takvog čovjeka (sjevernokorejskog lidera) na njegovo mjesto".

"Verujem da svjetska zajednica to može da uradi bez vojnog miješanja", istakla je Merkel, prenosi Tanjug.

Ona je dodala i da su SAD već napravile diplomatske napore i "bez korišćenja ratoborne retorike", kao i da bi članice Evropske unije trebalo da imaju aktivniju ulogu u rješavanju te krize.

Amerika koja se bavi samo sobom nije velika Amerika

Njemačka kancelarka izjavila je danas da će politika američkog predsjednika Donalda Trampa "Amerika na prvom mjestu" nanijeti štetu toj zemlji, iako trenutno ima podršku većeg dijela Amerikanaca.

Merkel je oijcenila na forumu njemačkog lista Handelsblat (Handelsblatt) da SAD vide globalizaciju kao situaciju u kojoj jedna zemlja profitira na račun ostalih.

Ona je naglasila da je njeno stanovište da svi mogu da dobiju od globalizacije.

"Amerika koja se bavi samo sobom na svijetu neće biti velika Amerika", rekla je njemačka kancelarka.

Merkel je navela da se ne slaže sa stavovima Donalda Trampa, dodajući da je on vodio "tešku kampanju" za osvajanje republikanske predsjedničke nominacije i da zaslužuje poštovanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније