Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

22. 08. 2017. 15:40   >>  15:11

ŠPANIJA

Osumnjičeni napadači danas pred sudom

Četvorica uhapšenih prošle sedmice zbog sumnje da su umiješani u planiranje ili izvođenje napada u Španiji pojaviće se danas pred Nacionalnim sudom u Madridu.

Prema pisanju španskih medija, osumnjičeni su Dris Ukabir, Muhamed Ala, Salh el Karib i Muhamed Huli Kemal.

Trojica su uhapšena 17. i 18. avgusta u gradu Ripolu na sjeveru Katalonije. Četvrti je uhapšen u Alkanaru, južno od Barselone, gdje je jedna osoba poginula u eksploziji u kući u kojoj su, kako se kasnije ispostavilo, ekstremisti planirali napade i pravili bombe.

Osumnjičeni su jutros stigli u Nacionalni sud.

U napadu u istorijskom centru Barselone u četvrtak uveče poginulo je 13 osoba, a povrijeđeno 120 ljudi kada je kombi uleti među pješake u prometnoj ulici La Rambla. Policija je kasnije našla još jednog muškarca izbodenog u kolima koja je vjerovatno koristio napadač.

Policija je sinoć ubila Junesa Abujakuba, za koga tvrdi da je vozio kombi.

Nekoliko sati poslije napada u Barseloni jedna osoba je ubijena, a šest je ranjeno u napadu automobilom na šetalištu u odmaralištu Kambrilsu, oko 120 kilometara južno od Barselone.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније