Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 06. 2013. 10:21 >> 10:21

U TRNZITNOJ ZONI

Snouden može da ostane na Šeremetjevu

Edvard Snouden koji se nalazi od nedjelje u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjevo može da ostane u njoj koliko god hoće, saopštili su danas ruskoj novinskoj agenciji Itar-Tas izvori u bezbjednsnim strukturama, prenio je "Glas Rusije".

 

 

Na njegovo ime za sada nije rezervisana ni jedna krata, a on nije prelazio pograničnu kontrolu, te tako nije prešao rusku granicu.

Šta više, ni njegovi predstavnici nijesu se obraćali konzulskim radnicima za tranzitnu vizu, saopštio je neimenovani izvor iz bezbjednosnih struktura. Što se tiče moguće provjere dokumenata Snoudena, graničari u tranzitnoj zoni ne rade i dokumenta tamo ne provjeravaju.

Vašington se nada da će Moskva izručiti Snoudena, ali po zakonodavstvu to je nemoguće zato što se on ne nalazi na ruskoj teritoriji.

Uz to, između Rusije i SAD ne postoji bilateralni sporazum o izručenju optuženih ili osumnjičenih, navodi "Glas Rusije".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније