Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 08. 2017. 23:32   >>  23:02

SJEVER GRČKE

Krijumčar ostavio 53 izbjeglice na putu

Grčka policija saopštila je da je rano jutros na putu na sjeveru Grčke pronašla 53 izbjeglice i migranta, među kojima je 24 djece, koje je iz kamiona izbacio i ostavio krijumčar.

U grupi su bili 41 Iračanin, pet Avganistanaca, pet Eritrejaca i dva državljana Sirije, saopštila je policija.

Migranti su pronađeni oko 20 kilometara sjeveroistočno od Soluna, a policiji su rekli da su vozaču kamiona platili 2.000 eura po osobi da ih preveze od granice s Turskom do Soluna, i da ih je on ostavio na putu i odvezao se.

Grčka policija je danas na granici s Turskom uhapsila turskog državljanina, u čijem su kamionu navodno pronađena četiri migranta iz Avganistana koje je pokušao da prokrijumčari u Grčku.

Rumunska policija otkrila 70 migranata na brodu i 24 u kamionu

Rumunska obalska straža saopštila je danas da je presrela ribarski brod sa 70 migranata, osumnjičenih da su pokušali da ilegalno uđu u Rumuniju.

Granična policija Rumunije u okviru obalske straže saopštila je da je kasno sinoć primijetila brod u blizini grada Konstance na Crnom moru, da su policajci sproveli brod do luke i dozvolili iskrcavanje migrantima, i da je nekima od njih pružena medicinska pomoć.

U grupi su bili 35 muškaraca, 12 žena i 23 maloljetnika, a vlastima su rekli da su iz Iraka i Sirije, navodi se u saopštenju i dodaje da je istraga u toku.

U drugom incidentu, rumunska granična policija uhapsila je noćas 24 migranta iz Sirije i Iraka, osumnjičenih da su pokušali da ilegalno pređu granicu s Mađarskom i uđu u Šengen zonu, čija je Mađarska članica, a Rumunija nije.

Policija je kod grada Nadlača, u blizini granice s Mađarskom, zaustavila kamion u kojem je pronašla osam muškaraca, tri žene i 13 djece, od dve do 16 godina, navodi se u saopštenju policije.

Većina migranata pronađenih u kamionu bili su tražioci azila u Rumuniji, a kamion je vozio Rumun kojeg policija sumnjiči za krijumčarenje migranata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније