Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 08. 2017. 13:04 >> 12:35

RUT FAU

Preminula "pakistanska majka Tereza"

Njemačka doktorka i monahinja Rut Fau, koja je zbog posvećenosti borbi protiv lepre u Pakistanu i svijetu postala poznata kao "pakistanska majka Tereza", sahranjena je danas u Karačiju.

Fau, rođena u Njemačkoj, došla je u Karači 1960. i tu ostala cio život, posvetivši se iskorjenjivanju bolesti o kojoj se u to vrijeme malo znalo.

Umrla je 10. avgusta u 88 godini.

Državna televizija uživo je prenosila njenu sahranu. Pripadnici vojske su nosili njen kovčeg do Katedrale svetog Patrika, prije nego što je sahranjena na obližnjem groblju.

Vjerskoj službi prisustvovali su pakistanski političari, vojni zvaničnici, pripadnici civilnog društva i stotine ljudi.

U Pakistanu je broj smrtnih slučajeva od lepre bio je veoma visok do sredine 1990-ih. Pfau je imala ključnu ulogu u naporima da se suzbije ta bolest.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније