Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 08. 2017. 11:12   >>  10:43

"NIJESU META"

Gutereš pozvao na zaštitu civila u sukobima

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je ljude širom svijeta da zaštite milione civila zarobljenih u sukobima koje rutinski ubijaju u direktnim i neselektivnim napadima.

Gutereš je u petak veče, uoči Međunarodnog dana humanitarne pomoći, rekao da su zaštita civila, humanitarnih i zdravstvenih radnika obavezni po međunarodnom pravu, ali da se "u ratnim zonama širom svijeta sukobljene strane oglušavaju o svoje obaveze".

"Ovdje smo da kažemo svetu: Civili u sukobu nijesu meta", rekao je Gutereš.

Koordinator UN za humanitarne operacije Stiven O'Brajen izjavio je da je od kada je Generalna skupština UN proglasila 19. avgust za Dan međunarodne pomoći 2008.  "u direktnim i posrednim napadima poginulo mnogo hiljada humanitarnih radnika".

O'Brajen je rekao da je prošle godine u 158 napada poginulo 288 humanitaraca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније