Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila M.L.B [ tanjug/b92 ]

18. 08. 2017. 23:22 >> 20:15
2

NJEMAČKA ERDOGANU

Ne miješaj nam se u izbore

Njemačka je zatražila od turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da se "ne miješa" u njemačku predizbornu kampanju.

"Očekujemo od stranih vlada da se ne miješaju u naše unutrašnje poslove", napisao je na svom tviter nalogu Štefan Zajbert, portparol njemačke kancelarke Angele Merkel, prenosi je AFP.

Ranije danas njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel izjavio je da poruka turskog predsjednika, kojom je pozvao turske glasače u Njemačkoj da ne glasaju za vladajuću koaliciju sljedećeg mjeseca, predstavlja čin miješanja u suverenitet Njemačke.

Gabrijel je rekao da Erdoganovo miješanje u izbornu kampanju u Njemačkoj pokazuje da on želi da podstakne neslogu između njemačkih građana, kao i da ih okrene jedne protiv drugih.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su Demohrišćanska partija njemačke kancelarke Angele Merkel i njeni saveznici neprijatelji Turske, i pozvao turske glasače u Njemačkoj da ne glasaju za njih na izborima sljedećeg mjeseca.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније