Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

17. 08. 2017. 13:04 >> 12:35
1

SAD

Ne pregovaramo o smanjenju vojnih vježbi

Načelnik Združenog štaba oružanih snaga SAD Džozef Danford kaže da smanjenje intenziteta vojnih vježbi trenutno nije na pregovaračkom stolu sa Sjevernom Korejom.

Danford je novinarima u Pekingu rekao da preferira mirno rješenje za situaciju u Sjevernoj Koreji, ali da se niko ne zanosi mišljenjem da će samo ekonomski pritisak na tu zemlju rezultirati denuklearizacijom, prenosi agencija Rojters.

On se, takođe, osvrnuo na nasilne proteste koji su se proteklog vikenda dogodili u Šarlotsvilu, u Virdžiniji, navodeći da u SAD apsolutno nema mjesta za diskriminaciju.

Vrhovni general kineske vojske Fan Ccenglong je, na sastanku sa Danfordom, poručio da daje prednost diplomatiji nad ratom, kao i da vojne mjere ne smijeju postati opcija na Korejskom poluostrvu i da je dijalog jedini efikasan način za rješavanje tenzija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније