Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

17. 08. 2017. 08:37 >> 08:10

TRAMPOV SAVJETNIK

"SAD su u ekonomskom ratu s Kinom"

SAD su u "ekonomskom ratu" s Kinom, izjavio je Stiv Benon, glavni, strateški savjetnik američkog predsjednika Donalda Trampa, i dodao da zemlja treba najviše da se posveti tom pitanju, a manje Sjevernoj Koreji.

"Mislim da je ekonomski rat sa Kinom, pitanje broj jedan. Tome treba najviše da se posvetimo", ocijenio je Benon u intervjuu za sajt Amerikan prospekt (American Prospect).

Benon je rekao da ako SAD "nastave da gube taj rat", zemlja će za pet do deset godina biti "na putu bez povratka".

"Mi smo u ekonomskom ratu s Kinom. Oni (Kinezi) i ne kriju to što rade", rekao je Benon, bivši vlasnik Brajtbart njuza (Breitbart News), koji je objavio platformu američke ekstremne desnice koja je kasnije preimenovana u desnu alternativu (all-right).

Benon, koji je prema ocjeni Frans presa izolovan u Bijeloj kući sa drugačijim stavovima od zvaničnih i čiju ostavku traže mnogi Trampovi kritičari i iz redova republikanaca i demokrata, kritikovao je i nedavne predsjednikove prijetnje Sjevernoj Koreji.

"Nema vojnog rješenja. To ne stoji. Dok se ne razjasni pitanje da oko deset miliona stanovnika Južne Koreje neće umrijeti u narednih 30 minuta, ako bi došlo do napada konvencionalnim oružjem, ne vidim o čemu je riječ. Zbog toga, nema vojnog rješenja", rekao je Benon.

Prema njegovim riječima, ne stoji ni pritisak Pentagona i Stejt departmenta prema Kini da utiče na smirivanje tenzija na Korejskom poluostvu.

Benon je povodom nedavnih nereda ekstremne desnice u Šarlotsvilu u saveznoj državi Virdžiniji rekao da su "etno-nacionalisti gubitnici i na margini društva".

"Etno-nacionalisti su gubitnici i na margini društva. Mislim da su im mediji dali veći značaj. Treba da ih uništimo. Ti momci su samo klovnovi", dodao je Benon.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније