Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.L.B [ Beta ]

16. 08. 2017. 19:06   >>  18:39 2

VRIJEDAN 3 MILIJARDE

VB: Nosač aviona kao demonstracija moći

Novi britanski nosač aviona HMS Kvin Elizabet, vrijedan tri milijarde funti, uplovio je jutros u luku u Portsmutu poslije opsežnih priprema u bazi ratne mornarice Velike Britanije.

Brod težine 65.000 tona i dužine 280 metara redovno je testiran na moru od prve plovidbe u junu. On trenutno ne može da razmiješta avione, a probni letovi treba da počnu sljedeće godine, prenosi BBC.

Obraćajući se članovima posade i izvođačima radova, britanska premijerka Tereza Mej rekla je da je nosač aviona "istinsko zavještanje britanskoj brodogradnji i dizajnu".

"Velika Britanija zaista ima najbolje mornare, marince i oficire na svijetu. I ja verujem da vi zaslužujete najbolju moguću opremu i da to postižemo sa HMS Kvin Elizabet", rekla je Mej.

Ona je dodala da je "taj brod simbol Velike Britanije kao velike svjetske pomorske nacije".

Publika koja se okupila da posmatra dolazak broda mogla je da vidi i ceremoniju preleta helikoptera britanske Kraljevske mornarice.

Naoružana policija u malim brodovima obezbjedjivala je zonu od 250 metara oko broda, a uvedena je i zabrana letenja, kako bi se spriječilo kretanje bespilotnih letjelica u blizini luke, navodi BBC.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније