Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

16. 08. 2017. 10:50   >>  10:22 1

OPTUŽIO PREDSJEDNIKA

Lebron: Tramp vratio rasiste u modu

Zvijezda američke košarke Lebron Džejms optužio je američkog predsjednika da je "u modu" vratio rasnu mržnju, poslije izjava Donalda Trampa o odgovornosti onih koji su izazvali nedavne nerede u saveznoj državi Virdžiniji.

"Uvijek je postojala rasna mržnja u SAD. To je poznato, ali je Donald Tramp to vratio u modu", naveo je igrač Klivlenda na Tviteru.

Košarkaš je reagovao na Trampovu izjavu koji je u Njujorku ponovio svoju prvobitnu i kontroveznu reakciju o nedavnim neredima u Virdžiniji, ocijenivši da su "obje strane" krive.

Tramp se našao na udaru kritika pošto je optužio "mnoge strane" za mržnju i netrpeljivost, bez otvorenog spominjanja neonacista i rasista koji su organizovali skup u Šarlotsvilu u državi Virdžinji, gdje je stradala jedna žena.

"Ja sam neko čiji se glas čuje, tako da koristim priliku da kažem da je ljubav jedini način da poboljšamo društvo. Jedino tako možemo nešto da postignemo", rekao je Džejms.

"Mi smo ti koji treba da reagujemo a ne onaj tamo koji bi trebalo da bude predsjednik SAD", rekao je košarkaš.

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša na svijeti, ima običaj da se politički angažuje. Tokom predizborne kampanje za predsjedničke izbore održane prošle godine, košarkaš je podržao Trampovu protivnicu, demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније