Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 08. 2017. 12:15 >> 11:47
1

TRAMP PONOVIO

"Obje strane krive za nasilje u Virdžiniji"

Američki predsjednik Donald Tramp ponovio je prvobitnu i kontroveznu reakciju o nedavnim neredima u saveznoj državi Virdžiniji, ocijenivši da su "obe strane" krive.

"Mislim da su krive obje strane", rekao je kasno sinoć Tramp aludirajući na članove ekstremne desnice i rasista s jedne strane i demonstrante okupljene na protivmitingu u gradu Šarlotsvilu u kojem je jedan osoba stradala.

Jedna 32-godišnnja žena poginula je u Šarlotsvilu u subotu kada je simpatizer neonacizma automobilom uletio u demonstrante protivmitinga.

Tramp se našao na meti kritika pošto je optužio prvobitno "mnoge strane" za mržnju i netrpeljivost, bez otvorenog spominjanja neonacista i rasista koji su organizovali skup.

"Kada dajem izjavu, volim da bude tačan i da znam činjenice", rekao je Tramp novinarima u Njujorku. Tramp je pod pritiskom dva dana kasnije "osudio rasisitičko nasilje".

"Osudio sam neonaciste, ali i sve koji su tamo bili. Nijesu bili samo neonacisti i rasisti", rekao je američki predsjednik.

U Šarlotsvilu u Virdžiniji u subotu je izbilo nasilje pošto su se neonacisti, skinhedsi, pristalice nekada raisistčke organizacije Kju-kluks-klana i drugi ekstremisti okupili, kako su rekli, "da vrate Ameriku", kao i da iskažu protivljenje uklanjanju statue komandantu snaga Juga (Konfederacije) u Građanskom američkom ratu Robertu Liju.

S druge strane, okupili su se protivnici ekstremnih desničara, poslije čega je došlo do sukoba i uličnih tuča.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније