Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

12. 08. 2017. 15:01 >> 14:31

SITUACIJA KRITIČNA

U Portugalu i dalje bjesne požari

Dva velika šumska požara i dalje gore u centralnom Portugalu, gdje visoke temperature i promjenljivi vjetrovi komplikuju zadatak stotinama vatrogasaca.

Portparolka Civilne zaštite Patricija Gaspar rekla je da je situacija najkritičnija kod grada Abrantes, u regionu Leirije.

Na gašenju požara je angažovano više od 800 vatrogasaca, više od 250 vozila, četiri kanadera i dva helikoptera.

Požari koji su juče izbili u regionima Koimbre i Aveira lokalizovani su tokom noći, ali su stotine vatrogasaca i dalje na oprezu i sprječavaju da se vatra razbukti.

Gaspar je rekla da je Portugal sa 220 požara "u petak zabilježio najveći broj požara u jednom danu od početka godine".

Narandžasti nivo uzbune, četvrti od pet mogućih, ostaće na snazi bar do kraja ponedjeljka zbog prognoziranih temperatura do 40 stepeni i jakih vjetrova promjenljivog pravca.

Požar kod Abrantesa bjesni od srijede, a situacija je juče pogoršana sa pojačanim vjetrom koji je izazvao paniku lokalnog stanovništva, posebno u selu Rio de Moinjos.

Uspostavljen je saobraćaj na tri puta koja su od sinoć bila zatvorena zbog vatre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније