Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

12. 08. 2017. 22:47 >> 22:18
2

ZBOG MANJKA KISEONIKA

Djeca preminula u bolnici u Indiji

Najmanje 60 djece je umrlo u bolnici u Indiji, saopštili su danas lokalni zvaničnici, a mediji prenose da je razlog nedostatak kiseonika.

"Otvorili smo istragu i danas očekujemo objavljivanje preliminarnog izvještaja. Da, 60 pacijenata je umrlo u bolnici u prethodnih pet dana ali ne vjerujemo da su smrti povezane sa nedostatkom kiseonika", rekao je zvaničnik policije grada Gorakpura Anil Kumar.

Asošiejted pres prenosi da su roditelji djece koja su posljednjih dana umrla u bolnici na sjeveru Indije optužili bolnicu da nije imala dovoljne zalihe kiseonika na dječjem odjeljenju.

Lokalni zvaničnici odbacili su optužbe da su djeca preminula zbog nedostatka kiseonika u gradu Gorakpur u državi Utar Pradeš.

Roditelji tvrde da su zalihe kiseonika potrošene u četvrtak uveče i da su im ljekari dali vreće za kiseonik kako bi pomogli djeci da dišu.

Bolnica duguje 6,8 miliona rupija (106.000 dolara) kompaniji koja dostavlja kiseonik.

Djeca su liječena od encefalitisa, bolesti koja je česta kod neuhranjene djece i česta tokom sezone monsuna.

Gorakpur se nalazi u saveznoj državi Utar Pradeš, kojom vlada partija Baratija Džanata premijera Narendre Modija.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније