Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 08. 2017. 12:07 >> 11:34
1

NI TRAMP NI ON

Tilerson: Nijesmo srećni zbog sankcija Rusiji

Američki državni sekretar Reks Tilerson izjavio je danas da ni on, ali ni predsjednik SAD Donald Tramp nijesu "baš srećni" zbog novih sankcija koje je Kongres uveo Rusiji.

 


 

Tilerson je rekao da sankcije pokazuju da Moskva frustrira Amerikance, iako žele da veze između SAD i Rusije funkcionišu.Govoreći o svojih prvih šest mjeseci u Trampovoj administraciji, Tilerson je izrazio žaljenje zbog narušenih odnosa s Rusijom, ukazavši na odluku te zemlje da protjera američke diplomate.

Oba doma Kongresa su gotovo jednoglasno usvojila prošle nedjelje nove i pooštrene sankcije Rusiji. Ruski predsjednik Vladimir Putin je potom zatražio drastično smanjenje broja američkih diplomata u Rusiji.

Tilerson je rekao da su SAD ipak postigle uspjeh u saradnji sa Rusijom kada je u pitanju suzbijanje nasilja u Siriji.

Američki državni sekretar je kazao da će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom tokom posjete Filipinima, gdje će boraviti od nedjelje.

Tilerson je rekao i da SAD nijesu okrivile Kinu za situaciju s nuklearnim programom Sjeverne Koreje uprkos pritisku Vašingtona na Peking, dodajući da je Amerika spremna na pregovore sa Pjongjangom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније