Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 07. 2017. 22:22 >> 21:54

VLADA U EDINBURGU

Traže zaštitu škotskog viskija nakon Bregzita

Ministar ekonomije Škotske Kit Braun je zatražio u pismu zvaničnicima da škotski viski bude definisan u zakonu Velike Britanije kako bi "vitalna industrija viskija" bila zaštićena poslije Bregzita.

Braun je tražio zaštitu za škotski viski, industriju koja od izvoza zarađuje preko pet miliona dolara, navodi agencija AP.

Regulativa Evropske unije sada štiti viski od prodaje proizvoda koji nijesu standard, ali evropski zakoni se neće odnositi na Veliku Britaniju kada ona 2019. godine izađe iz Unije.

Zahtjev škotskog ministra uslijedio je poslije pregovora britanskih i američkih zvaničnika o trgovini. SAD navodno traže labaviju definiciju viskija, što bi otvorilo tržište za proizvode koji se ne uklapaju u evropski standard.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније