Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavila R.B. ]

26. 07. 2017. 23:21 >> 22:51

REFERENDUM 1. OKTOBRA

Katalonci će ubrzati proces nezavisnosti

Parlament Katalonije odobrio je danas proceduralne promjene koje će ubrzati proglašenje nezavisnosti, ako birači tog španskog regiona na referendumu 1. oktobra budu glasali za otcepljenje od Španije.

Nova zakonska procedura, koja omogućuje Kataloniji da proglasi nezavisnost u roku od 48 sati od referenduma, ako bude bio uspješan, još više produbljuje tenzije između vlasti iz Barselone i centralne vlade u Madridu koja glasanje smatra nezakonitim.

Poslanici su izmjene izglasali sa 72 glasova "za" prema 63 protiv.

Španska vlada je pred Ustavnim sudom uspješno osporila sve poteze katalonskih vlasti u pravcu nezavisnosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније