Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 07. 2017. 09:34   >>  09:04

VATROGASACI NA TERENU

Novi požari u Portugalu

Poslije kratkog zatišja, u Portugalu je izbila serija šumskih požara u centralnom dijelu zemlje, gdje je upućeno 2.300 vatrogasaca, saopštile su danas vlasti u Lisabonu.

"Jak vjetar otežava borbu protiv požara koji prijeti da se proširi", navela je civilna zaštita. Najveći požar izbio je u okolini Serte, na području Kastelo Branko, gdje je upućeno 800 vatrogasaca. U gašenju učestvuju i mještani.

Oko 600 vojnika upućeno je na druga područja gdje su požari manji.

U velikom požaru koji je izbio polovinom juna u okolini Pedrogaoa Grandea stradale su 64 osobe i više od 200 je povrijeđeno.

Portugalske vlasti su poslije te nesreće usvojile mjere o zaštiti šuma i smanjenju broja eukaliptusa masovno prisutnog na njenom tlu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније