Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 07. 2017. 23:08 >> 22:35
1

SAD NAJAVILE

Biće novih sankcija Rusiji i Iranu

Američki Kongres objavio je na svom sajtu nacrt zakona o sankcijama Iranu i Rusiji o čemu će se Predstavnički dom glasati 25. jula.

Prema navodima na sajtu Kongresa, dokument je stigao u donji dom Kongresa 12. jula, tačno mjesec nakon što je bio podnijet na razmatranje gornjem domu Kongresa.

Senat SAD je 15. juna odobrio nacrt zakona, koji podrazumijeva nove sankcije protiv Rusije i Irana.

Nacrt zakona predlaže da se smanji maksimalni rok tržišnog finansiranja ruskih banaka koje su pod sankcijama na 14 dana, a ruskih naftno-gasnih kompanija na 30 dana, prenosi Sputnjik.

Dokument, takođe, podrazumijeva, da predsjednik SAD može da uvede sankcije licima koja namjeravaju da ulože u izgradnju ruskih izvoznih gasovoda više od pet miliona dolara godišnje, ili milion dolara odjednom, ili da pružaju usluge, tehnološku, ili informacionu podršku njihovim projektima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније