Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

20. 07. 2017. 14:38 >> 14:10
3

I NEOPHODNE

Merkel: Mjere protiv Turske su neizbježne

Njemačka kancelarka Angela Merkel smatra neophodnom i neizbježnom seriju mjera protiv Turske, koje je danas najavio ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.



 

 

 Rojters prenosi da je to na Tviteru napisao portparol njemačke vlade Štefen Zajbert. On je tvitovao izjavu kancelarke: "Merkel: Mjere koje je najavio ministar spoljnih poslova protiv Turske neophodne su i neizbježne".

Gabrijel je najavio da će Berlin preduzeti niz koraka kao odgovor Turskoj na pritvaranje njemačkog aktiviste za ljudska prava, a Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Njemce koji putuju u tu zemlju na povećan oprez.

"Potrebno je da naša politika prema Turskoj ide u novom pravcu... ne možemo da nastavimo kao dosad. Moramo da budemo jasniji nego dosad da bi odgovorni u Ankari razumeli da takva politika nije bez posledica", rekao je Gabrijel novinarima. Kako je dodao, ovi novi koraci dogovoreni su sa kancelarkom Angelom Merkel.

On je rekao da će Njemačka razgovarati sa partnerima EU o evropskim aspiracijama Turske i naglasio da Berlin više ne može da bude garant njemačkih korporativnih investicija u Turskoj.

"Potrebno je da naša politika prema Turskoj ide u novom pravcu... ne možemo da nastavimo kao dosad.Moramo da budemo jasniji nego dosad kako bi odgovorni u Ankari razumjeli da takva politika nije bez posljedica", rekao je Gabrijel.

Turske vlasti uhapsile su ove nedjelje nekoliko aktivista za ljudska prava, među kojima i njemačkog državljanina Petera Štojdnera.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније