Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 07. 2017. 19:12 >> 18:43

SUSRET SA TRAMPOVIM SINOM

Ruska advokatica spremna da svjedoči

Ruska advokatica Natalija Veselnickaja koja se u junu 2016. sastala s najstarijim sinom tadašnjeg predsjedničkog kandidata, a sadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trampa, izjavila je da je spremna da svjedoči pred Senatom američkog Kongresa.

Veselnickaja je danas za rusku televiziju RT rekla da je "spremna da razjasni situaciju iza masovne histerije, ali jedino preko advokata ili svjedočenjem u (američkom) Senatu", navodi Asošiejted pres.

Najstariji Trampov sin Donald Tramp Junior pristao je da se sastane s Veselnickajom u junu 2016. godine pošto mu je rečeno da bi ona mogla da mu da kompromitujuće informacije o tadašnjoj protivkandidatkinji njegovog oca Hilari Klinton.

Sastanku u "Tramp kuli" u jeku predsjedničke kampanje, osim Trampovog sina i Veselnickaje, prisustvovali su i Trampov zet Džared Kušner, šef Trampove predsjedničke kampanje Pol Manafort, zastupnik ruskog trgovca nekretninama Arasa Agalarova i neimenovani rusko-američki lobista koji je bio sovjetski agent.

Vašington post prenio je da je Aras Agalarov blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Aras i Emin Agalarov organizovali su 2013. godine u Moskvi takmičenje za Mis univerzuma, koje je u Trampovom vlasništvu.

Advokat Arasa Agalarova juče je za Vašington post i CNN potvrdio da je Ike Kaveladze zastupao Agalarova i njegovog sina, pop pjevača Emina Agalarova, na sastanku u "Tramp kuli" juna 2016. godine.

Donald Tramp Junior objavio je 11. jula transkript mejlova koje je u junu 2016. godine razmijenio s publicistom i nekadašnjim tabloidnim novinarom Robom Goldstounom koji mu je pomogao u zakazivanju sastanka s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom.

Prema Goldstounovim navodima u mejlovima, glavni ruski tužilac se ponudio da preko Arasa Agalarova obezbijedi Trampovom izbornom štabu informacije o Hilari Klinton.

Saznanje o održavanju sastanka u "Tramp kuli" uzdrmalo je predsjednika SAD i njegovo okruženje pošto oni mjesecima tvrde da tokom predsjedničke izborne kampanje nije bilo pokušaja koordinacije s Rusima

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније