Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Tanjug/Blic [ Objavio: O.Z. ]

19. 07. 2017. 11:48   >>  12:21

BIJELA KUĆA

Demantovali "drugi sastanak'' Trampa i Putina

Ruski predsjednik Vladimir Putin i predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp imali su "kratak razgovor na kraju večere", tokom samita G20 u Hamburgu, ali to se ne može nazvati drugim sastankom, saopštila je danas Bijela kuća.

Insinuacije da je Bijela kuća htela da sakrije drugi sastanak su lažne, maliciozne i apsurdne, stoji u saopštenju Bijele kuće, prenio je TASS

Prethono je Rojters prenio da je neimenovani zvaničnik iz Bijele kuće rekao da su dvojica predsjednika održali tokom samita G20 u Hamburgu početkom jula imala dva sastanka.

Javnost dosad nije bila upoznata sa tim da su se lideri sreli dva puta, a neimenovani američki zvaničnik nije želio da kaže koliko dugo je trajao taj sastanak niti o čemu su Putin i Tramp razgovarali tom prilikom.

Istovremeno, Tramp je oštro kritikovao američke medije jer su njegov razgovor s ruskim predsjednikom na samitu G20 u Hamburgu nazvali "tajnom večerom".

"Lažna novinska priča o tajnoj večeri s Putinom je 'bolesna'. Njemačka kancelarka je pozvala sve lidere G20 sa suprugama. Mediji su za to znali", napisao je Tramp na Tviteru.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser i portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Majkl Anton potvrdili su da su Tramp i Putin razgovarali na večeri sa svjetskim liderima i njihovim suprugama na Samitu G20 u Hamburgu, prenosi AP.

Anton nije precizirao koliko dugo je taj razgovor trajao, ali je rekao da je taj "razgovor uz desert" bio opušten i da ne bi trebalo da se okarakteriše kao "sastanak".

Večera, čiji je domaćin bila njemačka kancelarka Angela Merkel, bila je otvorena samo za svjetske lidere i njihove supruge, kao i za po jednog prevodoca po paru, rekao je neimenovani visoki zvaničnik Bijele kuće.

On je naveo da je Tramp razgovarao s mnogim liderima tokom večere, a nakratko i sa Putinom, koji je sjedio pored američke prve dame Melanije Tramp, pred kraj večere.

Tramp je, dodao je, sa Putinom razgovarao posredstvom ruskog prevodioca, pošto američki prevodilac nije govorio ruski.

Međutim, Ian Bremer, spoljnopolitički kolumnista i predsjednik konsultantske firme Grupa za Evroaziju, koji kaže da je razgovarao sa dvije neimenovane osobe koje su prisustvovale toj večeri, tvrdi da su Tramp i Putin razgovarali skoro sat vremena dok su sjedeli među ostalim svjetskim liderima i njihovim suprugama na večeri, navodi američka agencija.

Inače, Tramp i Putin su se prvi put zvanično sastali nekoliko sati uoči večere u Hamburgu 7. jula, i taj sastanak je trajao više od dva sata iako je prvobitno planirano da traje samo pola sata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније