Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

17. 07. 2017. 10:25 >> 09:56

BRANI MIGRACIONU POLITIKU

Merkel želi novi puni mandat

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je u intervjuu njemačkoj televiziji ARD da će se kandidovati za pun četvorogodišnji mandat na izborima 24. Septembra.

 

 

 

 

Ona je između ostalog u intervjuu branila svoju migracionu politiku, još jednom odbacivši gornju granicu broja izbjeglica.

"Što se gornje granice broja izbjeglica tiče moj stav je i dalje više nego jasan: ja neću prihvatiti gornje granice", rekla je Merkel.

Postavljanje granice traži CSU s kojom je kancelarkina CDU na saveznom nivou u koaliciji. Smanjenjem broja izbjeglica kroz ciljano usmjeravanje i borbu protiv uzroka emigracije može postići više nego prostim uvođenjem gornje granice, rekla je ona, prenosi Hina.

Deset nedjelja uoči federalnih izbora, rival Merkelove Martin Šulc optužio je kancelarku da daje "prazna obećanja" o ekonomskoj i političkoj budućnosti Njemačke.

Ona je odbacila optužbe da zanemaruje infrastrukturu zemlje, i istakla da su investicije već povećane, ali da u nekim djelovima Njemačke postoje prepreke kad je riječ o kapacitetima i planovima za trošenje novca.

"Trenutno ne možemo da potrošimo novac koji imamo", rekla je ona za ARD, ukazavši na prepreke koje postoje kad je riječ o planovima i kapacitetima građevinske industrije i na nivou regionalnih vlasti, prenosi Rojters.

Njemačka je namijenila milijarde eura investicija za škole, predškolske ustanove, bolnice i izgradnju stanova, ali su lokalne vlasti do sada, zbog problema u planiranju,potrošile samo dio tih sredstava, napominje britanska agencija.

Merkel je danas rekla da je federalna vlada ostavila na stranu dodatna novčana sredstva za nove investicije u srednjeročnim budžetskim planovima, istakavši da "ima još mnogo posla u tom pogledu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније