Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 07. 2017. 08:39 >> 08:11

SMIRIVANJE TENZIJA

Južna Koreja pozvala Sjevernu Koreju na dijalog

Južna Koreja pozvala je danas Sjevernu Koreju na razgovore kako bi smirila tenzije na poluostrvu nakon što je sjever nedavno uspješno lansirao interkontinentalnu raketu.

 

 

 

To je prvi predlog za dijalog od maja, kada je na vlasti predsjednik Južne Koreje Mun Džae-in za koga se smatra da je otvoreniji za dijalog od svog prethodnika.

Crveni krst takođe je predložio sastanak zvaničnika dviju Koreja radi ponovnog priređivanja susreta rođaka razdvojenih još od Korejskog rata (1950-1953).

Ministarstvo odbrane Južne Koreje je predložilo da sastanak bude u petak na granici, dok je Crveni krst susret rođaka predložio za 1. avgust.

"Predlažemo sastanak da bismo stavili tačku na neprijateljske aktivnosti kojima se povećava vojna napetost", navodi Ministarstvo u saopštenju.

Sjeverna Koreja je od početka 2016. godine izvela nekoliko desetina raketnih i nuklearnih proba, iako joj je to zabranjeno rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније