Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija; Objavio: B.V. ]

07. 07. 2017. 22:25 >> 21:58
1

PROTESTI PROTIV G20

Hamburg: Povrijeđeno 160 policajaca

Njemačka policija ispalila je hice upozorenja na demonstrante, a tokom protesta protiv samita Grupe 20 (G20) u Hamburgu zapaljena su kola, kamioni, demonstranti su upali u zaključanu metro stanicu i povrijeđeno je najmanje 160 policajaca.

"Policajca su napali nasilni demonstranti i ispalio je hitac upozorenja", saopštila je policija na Tviteru, prenosi AFP.

Kako se navodi, policajac je nakon toga pobjegao u prodavnicu i izbavljen je iz rizične situacije.

Zbog rizične situacije, policija je zatražila pojačanje.

Svjedok Rojtersa rekao je da su demonstranti radikalne grupe "Blek blok" pokušali da se probiju do koncernte hale Elbfilharmonije gdje bi lideri G20 država večeras trebalo da odslušaju koncert.

Cilj grupe "Blek blok" je kako se pretpostavlja da svgrne kapitalizam.

Policija Hamburga je saopštila da su jutros na pojedinim mjestima zapaljena vozila, barikade i kante za smeće.

U saopšenju se navodi da su probušene gume automobila kanadske delegacije, dok je kamenovana policijska stanica i uništeno nekoliko policijskih vozila. Dodaje se takođe da su polomljena stakla na zgradi konzulata Mongolije.

Demonstranti su se okupili u blizini Kongresnog centra, u kojem se održava Samit G20, kako bi blokirali okolne puteve.

Policija je u jednom momentu intervenisala kako bi rastjerala okupljene demonstrante.

Oni su dodali kako su od sinoć u sukobima s demonstrantima ranjeno najmanje 111 pripadnika policije, dok je 29 osoba privedeno.

Pojedini njemački mediji pišu da je policija protiv demonstranata, koji su sjedeći protestovali na cesti u blizini Kongresnog centra, intervenisala vodenim topovima.

Više od 100.000 demonstranata očekuje se u Hamburgu, gdje se danas i sjutra održava samit G20.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније