Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 06. 2013. 13:15 >> 13:15

ODGOVORNOST

Advokat: Gugl nije kriv za lične podatke

Advokat u Evropskom sudu pravde Jaskinen rekao je da svjetska mreža Gugl i drugi pretraživači ne bi trebalo da snose odgovornost za pojavljivanje ličnih podataka.

Nezavisni advokat general Nilo Jaskinen smatra da veb sajtovi, a ne Gugl, treba da snose odgovornost za informacije koje objavljuju.

Evropski sud pravde, sa sjedištem u Luksemburgu, treba da presudi u slučaju u Španiji, u kojoj je nacionalna agencija za zaštitu podataka dobila žalbe pojedinaca da se mogu naći njihove lične informacije od prije više godina, a koje žele da uklone.

Španska agencija naložila je španskom Guglu i Guglu da ukloni informacije iz rezultata pretraživanja interneta.

Evropski sud pravde trebalo bi odluku da donese do kraja godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније