Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 07. 2017. 22:21 >> 22:01

NAPAD NA EUROPOSLANIKE

Junker žali zbog izbora riječi

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker "žali zbog izbora riječi" koje je upotrijebio kada je europoslanicima rekao da su "smiješni" zbog malog broja prisutnih na sjednici, rekao je danas njegov portparol Aleksander Vinterštajn.

Junker je juče bio prisutan na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta (EP) u Strazburu posvećenoj malteškom predsjedavanju Evropskom unijom koje se završilo u junu.

Kada je vidio da je prisutno samo nekoliko desetina od 751 europoslanika, Junker je na francuskom i engleskom napao EP nazivajući njega i poslanike "smiješnim".

"Za Junkera je ta debata veoma važna. On takođe smatra da je za žaljenje što se ona održavala pred gotovo praznom salom", rekao je Vinterštajn na konferenciji za novinare.

Na pitanje o jučerašnjem susretu Junkera i predsednika EP Antonija Tajanija, Vinterštajn je rekao da presjednik Komisije "žali zbog izbora riječi" i da je "ponovio zabrinutost" zbog malog broja prisutnih na raspravi.

"Predsjednik (Junker) je prijatelj Evropskog parlamenta i bio je izabran u njega četiri puta. Prijatelji nekada jedni drugima govore istinu koja nije prijatna", zaključio je Vinterštajn.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније