Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 06. 2013. 10:15   >>  10:16

BRAZIL

Rusef obećala referendum o reformama

Brazilska predsjednica Dilma Rusef obećala je referendum o ustavnim promjenama koje bi omogućile reforme u zemlji. Nije precizirala o kakvim se reformama radi, ali je najavila da će Brazil uložiti 50 milijardi reala, odnosno više od 18 milijardi eura da bi se poboljšao javni prevoz u zemlji.

Predstavnici protestanata su to pozdravili, ali su istakli da očekuju konkretna djela.

Više od milion ljudi protestovalo je prošle sedmice na ulicama 80-ak brazilskih gradova. Tražili su dostojne javne usluge, pobunili se protiv korupcije među političkom klasom, ali i zbog ogromnih iznosa koji se ulažu u organizaciju Svjetskog fudbalskog prvenstva 2014.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније