Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

01. 07. 2017. 10:29 >> 10:07

NJUJORK

Bivši ljekar ubio jednu osobu, 6 ranio

Bivši zaposleni u libanskoj bolnici u Bronksu Doktor Henri Bel otvorio je vatru na bivše kolege i ubio jednu osobu, a ranio šestoro prije nego što se sam ubio, saopštile su noćas njujorške vlasti.

Napadač je ranije radio u bolnici Liban, jednoj od velikih bolnica u njujorškoj četvrti Bronksu, rekli su gradonačelnik Bil de Blazio i šef policije Džejms O'Nil, i odbacili mogućost da se radi o ekstremističkom činu.

Doktor Henri Belo, ljekar porodične medicine, bio je primoran da podnese ostavku u toj bolnici 2015. zbog navoda o seksualnom uznemiravanju. Tada je zaprijetio svojim kolegama da će ih ubiti.

Juče popodne po lokalnom vremenu 45-ogodišnji Belo vratio se u bolnicu sa jurišnom puškom skrivenom ispod bijelog mantila i otvorio vatru na ljude na njegovom bivšem odjeljenju kada je ubio jednog ljekara i ranio još šest osoba.

Prema navodima policije, on je zatim pucao u sebe, teturajući izašao u hodnik gdje se srušio i umro.

Policija sada pokušava da utvrdi šta ga je podstaklo da pukne dvije godine nakon što je bio primoran da podnese ostavku, i da li se usmjerio na neku konkretnu osobu kada je otišao na 16. sprat i počeo da puca.

Pucnjava se dogodila na 16. i 17. spratu bolnice, nešto prije 15.00 časova (21.00 čas po srednjoevropskom vremenu) kada je bolnica najposjećenija.

Policija je brzo opkolila zgradu i postavila naoružane ljude na krovove okolnih zgrada i krenula u pretragu sprat po sprat.

Napadač je na kraju pronađen mrtav na 17. spratu zgrade.

"On je prvo pokušao da se zapali i onda je izgleda pucao na sebe", rekao je šef policije O'Nil.

Njegove bivše kolege rekle su da je bio agresivan i bučan, a jedan ljekar koji je radio s njim rekao je da je uvijek bio problematičan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније