Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

30. 06. 2017. 21:10 >> 20:47
2

KAZNE U NJEMAČKOJ

Za lažnu vijest ili govor mržnje 50 miliona

Njemački parlament usvojio je danas zakon kojim se predviđa izricanje kazni u iznosu do 50 miliona eura za govor mržnje i lažne vijesti na društvenim mrežama.

AP navodi da će kazna biti izricana svim sajtovima koji ne uklone sadržaje u kojima postoji govor mržnje, ili su prenijete lažne vijesti.

Njemački ministar pravde Hajko Mas izjavio je da društvene mreže nijesu uspjele da spriječe svoje sajtove da prenose "zapaljiv" način viđenja stvari i iznose lažne informacije. 

Eksperti za zaštitu ljudskih prava i internetske kompanije navode da bi usvajanje ovog zakona moglo negativno da utiče na slobodu govora u Njemačkoj.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније