Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

29. 06. 2017. 11:22 >> 11:19

U MELBURNU 18. JULA

Suđenje kardinalu zbog seksualnih prestupa

Glavni finansijski savjetnik pape Franja, australijski kardinal Džordž Pel mora na sud u Melburnu 18. jula zbog pređašnjih optužbi za seksualne prestupe.

Kardinal se u skorije vrijeme našao pod istragom za seksualno zlostavljanje i još uvijek nije jasno koje optužbe su podignute protiv njega, navodi AP. Dva muškarca, sada u svojim četrdesetim godinama, rekla su da ih je kardinal 1970-ih godina dirao na neprikladnim mjestima na bazenu.

Sidnejska arhiepiskopska dijeceza izdala je saopštenje u ime kardinala, rekavši da on demantuje sve optužbe i da će se vratiti u Australiju da spere ljagu sa svog imena. "On je rekao da se raduje kada će se pojaviti pred sudom kako bi se snažno branio od optužbi", navodi se u saopštenju.

Međutim, Pel, koji je treći čovjek Vatikana, je nakon optužbi uzeo odsustvo. Pel se pojavio pred novinarima kako bi demantovao optužme i rekao da će se vratiti u Australiju kako bi skinuo ljagu sa svog imena, navodi AP.

"Ponavljam da sam nedužan. Optužbe su lažne. Cijela ideja seksualnog zlostavljanja mi je odvratna", rekao je Pel.

Vatikan je saopštio da odsustvo stupa na snagu odmah i da Pel neće učestvovati ni u kakvim javnim crkvenim aktivnostima.

Pel je najviši zvaničnik koji je ikada optužen za seksualni skandal.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније