Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

29. 06. 2017. 09:13   >>  08:48 1

PENS PONOVIO

Obamaker će biti poništen do kraja ljeta

Potpredsjednik SAD-a Majk Pens je juče ponovio obećanje da će Obamaker biti ukinut do kraja ljeta i pored toga što još uvijek nije sigurno da republikanci imaju većinu u Senatu za zakon koji predlaže vlada.

U govoru u fabrici u Klivlendu, Pens je branio novi predlog zakona i rekao da će mjere predviđene za proširenje štednih računa za zdravstvo učiniti osiguranje pristupačnijim. On je dodao da će zakon smanjiti troškove kompanijama i omogućiti državama da prilagođavaju medicinske programe potrebama.

"Predsjednik (Donald) Tramp vjeruje u rješenja u državama a ne u vašingtonske odgovore u stilu 'jedno rješenje za sve'", rekao je Pens.

Iako je glasanje u Senatu odloženo i raste broj republikanaca koji imaju zamjerke, Pens je rekao da administracija "napreduje svaki dan". I demokrate su protiv ukidanja zakona koji se smatra najvećim dostignućem Baraka Obame.

"Obamaker nije uspio i mora da nestane. Morate biti politički slijepi da vjerujete u suprotno. Nažalost, Kongres je pun takvih", zaključio je potpredsjednik SAD-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније