Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

27. 06. 2017. 10:07 >> 09:39
1

ZAKON PODNIJET SENATU

Tramp ukida Obamaker

Oko 22 miliona Amerikanaca moglo bi da ostane bez zdravstvenog osiguranja u narednoj deceniji prema zakonu podnijetom Senatu na usvajanje.

Taj nacrt zakona, koji bi trebalo da zamijeni stari, popularno nazvan Obamaker, najvjerovatnije neće podržati demokrate koje smatraju da je okrutan i da nije fer, prenio je Bi-Bi-Si.

Bi-Bi-Si dodaje da Republikanska partija Donalda Trampa pokušava da obezbijedi dovoljan broj glasova da bi taj nacrt zakona prošao Senat i podsjeća da je Tramp prije dva dana poručio da je Obamaker "mrtav", navodeći da Amerikanci zaslužuju bolje.

On je na svom predsjedničkom nalogu na Tviteru objavio da tržišta osiguravajućih kompanija propadaju, a milioni ljudi nemaju izbor.

Uz to je dodao link ka sajtu Bijele kuće, gdje se nalazi odjeljak o ukidanju i zamjeni Obamakera - zakona o zdravstvenom osiguranju, koji je donijet za vrijeme bivšeg predsjednika Baraka Obame.

"Obamaker je doveo do većih troškova i manje opcija za zdravstveno osiguranje za milione Amerikanaca", navodi se na sajtu.

Kako se dodaje, Tramp je obećao da će ukinuti i zamijeniti "tu katastrofu i to je tačno ono na čemu radi s Kongresom".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније