Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

26. 06. 2017. 13:19 >> 12:52
2

POTPISANO

Britanija dobija manjinsku vladu

Britanska premijerka Tereza Mej i liderka sjevernoirske Demokratske unionističke stranke Arlen Foster potpisale su sporazum o formiranju manjinske vlade.

Foster je ranije danas, kada je doputovala u London, izjavila da se nada da će finalizovati dogovor sa britanskom premijerkom oko formiranja buduće vlade, javio je Skaj njuz.

"Ponovo smo u Londonu i nadam se da ćemo moći da finalizujemo dogovor sa konzervativnom partijom", rekla je Fosterova Skaj njuzu, preneo je Rojters.

Kako je ranije izvještavao BBC, postizanje dogovora između DUP i Konzervativne partije prošle nedjelje je odloženo zbog požara koji je zahvatio zgradu Grenfel tauer u Londonu i brojnih obaveza obje liderke.

Do odlaganja nije došlo zbog nemogućnosti postizanja sporazuma, jer je, kako naveo novinar BBC, pozivajući se na izvore upućene u pregovore, 95 odsto stvari dogovoreno.

Nakon što konzervativci Tereze Mej na prevremenim izborima 8. juna nijesu osvojili dovoljno poslaničkih mjesta da sami formiraju vladu, ispostavilo se da im je Demokratska unionistička stranka, koja je osvojila 10 poslaničkih mjesta, najizgledniji partner za formiranje koalicione vlade.

Očekuje se, međutim, da će Foster tražiti ustupke, kao i visoke pozicije u novoj vladi, u zamjenu za udruživanje s konzervativcima, naveo je AP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније