Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 06. 2017. 12:02 >> 11:35
1

DIREKTOR CIA-E PORUČIO

"Rusko miješanje u izbore nije ništa novo"

Direktor CIA Majkl Pompeo rekao je da nema ničega neobičnog u tome što se Moskvi pripisuju pokušaji miješanja u predizbornu kampanju u SAD 2016, prenijela je agencija Tass.

"Obavještajna zajednica je već govorila da rusko miješanje u izbore nije nikakva novost. Rusi se time odavno bave, decenijama pokušavaju da podriju američku demokratiju", rekao je Pompeo u intervjuu za televiziju MSNBC.

On je rekao da nema dokaza umiješanosti ruskog rukovodstva u hakerske napade u SAD prije izbora.

Šef CIA je dodao da hakerski napadi "nijesu novost i samo naglašavaju potrebu da se pronađe način kako ih zaustaviti".

Zbog optužbi za miješanje u izbore, SAD su uvele sankcije nekim ruskim kompanijama, civilnoj i vojnoj obavještajnoj službi, FSB i GU, a protjerano je 35 ruskih diplomata i zatvorena su diplomatska predstavništva u državama Njujork i Merilend.

Rusija je više puta do sada odbijala optužbe za hakerske napade, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je sankcije nazvao "aktom agresije".

Govoreći o obavještajnim podacima, Pompeo je rekao da se predsjednik SAD Donald Tramp "veoma ozbiljno odnosi prema materijalu koji mu dostavljaju obavještajci", da je veoma zahtevan i da svakodnevni brifinzi o pitanjima nacionalne bezbjednosti traju i više od 40 minuta.

On je tako odbacio medijske navode da je Tramp ravnodušan prema tim brifinzima i da se čak na njima dosađuje.

"Moj prethodnik se drugačije odnosio prema tome i nije često boravio u Bijeloj kući. Predsjednik Obama je imao drugačiji stav prema obavještajnim podacima. Tramp je veoma zahtevan prema obavještajcima, postavlja veoma složena pitanja i očekuje odgovore od mene i drugih", zaključio je Pompeo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније