Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 06. 2017. 09:40 >> 09:29

KOLUMBIJA

Eksplozija u rudniku, jedna žrtva

U eksploziji u rudniku uglja u centralnoj Kolumbiji poginuo je jedan rudar, dvojica su povrijeđena a 18 je ostalo zarobljeno ispod zemlje, saopštile su danas spasilačke ekipe.

"Došlo je do eksplozije u jednom od rudnika uglja u opštini Kukunuba, oko 90 kilometara od Bogote. Prema prvim informacijama, dvije osobe su povrijeđene, jedna osoba od 22 godine je poginula a 18 rudara i dalje je blokirano", izjavio je Frans presu neimenovani zvaničnik lokalnog kriznog štaba.

Za sada se ne zna uzrok nesreće, koja se dogodila u petak poslije podne po lokalnom vremenu.

Nacionalna agencija rudarstva saopštila je da od početka godile bilo 28 nesreća u kolumbijskim rudnicima u kojima su stradale 23 osobe a 33 su povrijeđene.

Oko 60 odsto rudarskih nesreća u Kolumbiji događaju se u rudnicima uglja. Tokom prošle godine bilo je 114 nesreća u kojima su stradale 124 osobe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније