Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavio: B.V. ]

24. 06. 2017. 09:55 >> 09:31

LONDON

Evakuisani stanari iz pet solitera

Stanari pet solitera u sjevernom dijelu Londona hitno su evakuisani prošle noći po nalogu lokalnih vlasti, zbog opasnosti od požara i hitnih radova u postavljanju protivpožarne zaštite.

Devet dana poslije požara u višespratnici Grenfel na zapadu glavnog grada Velike Britanije u kojem je poginulo 79 osoba, vlasti londonske četvrti Kamden sapštile su sinoć nešto prije ponoći da će biti evakuisano 800 stanova u pet solitera.

Fasada tih solitera je ista kao kod kule Grenfel koja je izgorjela u noći između 13. i 14. juna.

"Evakuacija će biti odmah sprovedena jer ne možemo da budemo sigurni da li su stanari bezbjedni", izjavio je sinoć londonski zvaničnik Džordžija Guld.

Prema njegovim riječima, nedavni požar je promijenio situaciju i niko ne smije da rizikuje.

"Bitno je stanari budu zaštićeni i da se hitno sprovedu radovi koji bi mogli da traju dvije do tri nedjelje", dodao je lokalni zvaničnik.

Stanari su tokom noći prebačeni u lokalna odmarališta i hotele, dok su neki otišli kod prijatelja i rodbine.

Hitna evakuacija uslijedila poslije serije testova na zaštitu od požara u tim zgradama čiji su rezultati bili nezadovoljavajući.

Britanska policija saopštila je juče da je nedavni požar počeo u neispravnom frižideru i da nije namjerno izazvan.

Zgrada se u noći izmedju 14. i 15. juna zapalila i brzo izgorjela, najvjerovatnije zato što je u nju prilikom renoviranja ugrađen jeftin, zapaljivi termo-izolacioni materijal.

U soliteru su živjeli siromašni ljudi koji primaju socijalnu pomoć i oni su se godinama žalili na probleme sa strujom i druge nedostatke, zbog čega je zgrada prošle godine renovirana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније