Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 06. 2017. 11:51   >>  11:23

DETALJI U PONEDJELJAK

Mej: Nudimo fer predlog za građane EU

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je njena vlada nudi "veoma fer i veoma ozbiljan predlog" vezano za Bregzit i građane Evropske unije (EU) koji žive u Velikoj Britaniji, kao i da će detalji tog plana biti saopšteni u ponedjeljak.

"Niko neće morati da ode", rekla je novinarima Mej na početku drugog dana samita lidera EU u Briselu.

Ona je dodala da neće biti razdvajanja porodica i da želi građanima Unije koji žive u Velikoj Britaniji da pruži sigurnost po pitanju budućnosti.

Takvu vrstu sigurnosti, kako je navela, želi da vidi i za britanske državljane u EU.

Britanska premijerka je ponovila da su pregovori o Bregzitu "počeli konstruktivno".

Britanska premijerka je rekla da će zaštiti prava građana EU u Velikoj Britaniji i da nastoji da uspostavi sličnu zaštitu prava Britanaca koji žive u drugim državama EU.

Merkel pozdravila britanski predlog

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je predlog britanske premijerke Tereze Mej koja je prvog dana samita lidera Evropske unije (EU) u Briselu rekla da će evropski državljani koji žive u Velikoj Britanij moći da ostanu u zemlji i poslije istupanja zemlje iz Evropske unije (EU) (Bregzit).

"To je dobar početak. Ali naravno ima još mnogo pitanja", rekla je kasno sinoć njemačka kancelarka komentaričući planove Tereze Mej o periodu poslije Bregzita.

Prema planovima, Britanija bi zvanično trebalo da izađe iz članstva u EU u martu 2019. godine.

U Briselu se danas završava dvodnevni samit lidera EU na kojem prvi put učestvuje francuski predsjednik Emanuel Makron od stupanja na funkciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније