Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

22. 06. 2017. 22:24 >> 21:54
7

LIDERI EU

Dogovorili produžetak sankcija Rusiji

Lideri država Evropske unije dogovorili su večeras u Briselu produžetak sankcija Rusiji zbog djelovanja te zemlje u Ukrajini, nakon što su sličnu odluku donijele Sjedinjene Američke Države.

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk naveo je na društvenoj mreži Tviter da je "dogovoreno" i da će "EU produžiti ekonomske sankcije protiv Rusije" zbog nesprovođenja mjera predviđenih mirovnim sporazumom.

Nakon današnje odluke, sankcije će naredne nedjelje biti formalno produžene na još šest mjeseci.

EU je prvobitno prije tri godine uvela sankcije Rusiji zbog pripajanja Krima, nakon čega ih je u više navrata produžila zbog ukrajinske krize.

Administracija predsjednika SAD Donalda Trampa prethnodno je saopštila u utorak da je uvela sankcije protiv 38 pojedinaca i kompanija u Rusiji zbog navodnih ruskih aktivnosti u Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније