Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 06. 2017. 18:01   >>  17:48

PUTIN ISTAKAO

"BBC favorizuje Navaljnog"

Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je danas britansku televizijsku mrežu BBC za propagandu u korist lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog, koji je u ruskim gradovima organizovao nedavne zabranjene proteste protiv korupcije.

Putin je danas na konferenciji za novinare odgovorio na pitanje novinara BBC-ja da li smatra Navljanog kao glavnog političkog protivnika.

"Kada sam čuo da ste iz BBC-ja, bilo mi je jasno da ćete postaviti takvo pitanje, jer na neki način širite propagandu u korist ličnosti koje branite", rekao je Putin.

Ruski predsjednik je ocijenio da protesti u okviru demokratskih procedura predstavljaju dobar način da se vlastima neke zemlje, uključujući Rusiju, skrene pažnja da postoji neka nesuglasica.

"Međutim, takvi protesti treba da budu u skladu sa zakonom. Oni koji krše zakon, treba za to i da odgovaraju. Jedna je stvar organizovati protest a druga je stvar iskoristi protest kao instrument provokacije", rekao je Putin.

Ruski predsjednik se prvi put javno izjasnio o protestima organzovanim u ponedjeljak u cijeloj zemlji na kojima je privedeno oko 1.700 demonstranata.

Navaljni je uhapšen pred polazak na protest i osuđen u ponedjeljak uveče na 30 dana zatvora zbog poziva na demonstracije koje su ruske vlasti zabranile.

Lider ruske opozicije je organizovao velike demonstracije i 26. marta, najmasovnije u Rusiji u posljednjih pet godina. Ti protesti su pokrenuti poslije dokumentarnog filma o navodnom tajnom bogatstvu ruskog premijera Dmitrija Medvedeva koji je Navaljni snimio i u martu objavio na Jutjubu.

Rusija je 2012.  pooštrila kazne za javna okupljanja poslije masovnih antivladinih protesta 2011. i početkom 2012. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније