Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

14. 06. 2017. 19:43 >> 19:15
1

TRAMP SAOPŠTIO

Umro napadač na kongresmena u Virdžiniji

Predsjednik SAD, Donald Tramp objavio je da je od posljedica povreda umro čovjek koji je danas napao članove Kongresa tokom treninga bejzbola.

Tramp je rekao da je umro napadač koji je pucao na jednog od lidera republikanske većine u Kongresu Stiva Skalisa.

Skalis je teško ranjen, ali je sada u stabilnom stanju, rekao je američki predsjednik.

Napadač je identifikovan kao Džejms Hodžkinson.

Skalis je bio na bejzbol treningu članova Kongresa u Aleksandriji u državi Virdžiniji, na nekoliko kilometara od Vašingtona kada je otvorena vatra na prisutne. U incidentu je ranjeno još nekoliko osoba, među kojima i dvojica policajaca. Policija je prvobitno saopštila da je napadač uhapšen.

Tramp je pohvalio policajce za njihovo "herojsko djelovanje".

Tramp je pozvao na jedinstvo poslije ranjavanja republikanskog kongresmena.

U izjavi iz Bijele kuće koju je prenosila televizija Tramp je rekao da političke stranke mogu da imaju nesuglasice, ali da se treba sjetiti da su svi koji služe u Vašingtonu tu zato što vole SAD.

On je rekao da svi mogu sa se slože da smo "blagosloveni što smo Amerikanci" i da smo najjači kada "radimo zajedno, za dobrobit svih".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније