Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 06. 2013. 11:09 >> 11:10
1

NAPUSTIO HONG KONG

Snouden odletio za Moskvu

Bivši službenik američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvard Snouden napustio je Hong Kong i uputio se ka Moskvi, objavili su kineski mediji, a prenosi Raša Tudej.

Snouden, koga su američke vlasti optužile za krađu i ilegalnu upotrebu dobara američke vlade, ukrcao se na avion kompanije Aeroflot i na putu je za Moskvu.

Jedan od zvaničnika vlasti u Hong Kongu potvrdio je novinarima da je Snouden napustio tu zemlju.

"Gospodin Edvard Snouden danas je napustio Hong Kong na zakonit način", navodi se u saopštenju tamošnjih vlasti. Takođe, u saopštenju se navodi da zahtjev za njegvo izručenje nije u potpunosti u skladu sa zakonima Hong Konga.

"Kako su našoj vladi potrebne dodatne informacije, kako bi procesuirali nalog za hapšenje, ne postoji pravni osnov da bi spriječili gospodina Snoudena da napusti Hong Kong", pojasnili su u saopštenju.

Avion u kojem je Snouden trebalo bi da sleti na moskovski aerodrom Šeremetjevo, ali se vjeruje da glavni grad Rusije nije Snoudenova konačna destinacija, već da bi on mgao da se uputi na na Island ili u Ekvador.

 Snouden, koji se od 20. maja nalazio u Hong Kongu, u javnosti je iznio informacije o špijunskim aktivnostima SAD-a, odnosno nadzoru telefonskih razgovora i internet aktivnosti u zemlji i inostranstvu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније