Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

14. 06. 2017. 10:23 >> 10:02
10

PUTIN PORUČIO

Rusija će adekvatno odgovoriti

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će Rusija dati adekvatan odgovor na akcije NATO-a da bi očuvala strateški balans.

"Za Rusiju postoje dvije prijetnje. Prva je razmještanje protivraketa u blizini naših granica u istočnoj Evropi, a druga prijetnja je da protivraketni bacači za nekoliko sati mogu da se pretvore u lansere za udarne rakete. U istočnoj Evropi, na vodi, na moru, biće postavljeni na brodovima koji će dežurati na Sredozemnom moru i sjevernim morima i staviće na Aljasku", rekao je Putin.

On je u velikom intervjuu reditelju Oliveru Stounu, koji se emituje u četiri dijela na kanalu "Šoutajm", u drugom dijelu rekao da je Rusija sada okružena PRO. 

"U stvari, to je još jedna gruba velika strateška greška naših partnera, jer će sve ove akcije Rusija dati adekvatan odgovor i to neće značiti ništa drugo do još jedan krug trke u naoružanju. Pri tome će naš odgovor biti mnogo jeftiniji. Ona (tehnologija) je možda negdje grublja, ali će biti efikasna. I mi ćemo očuvati taj takozvani strateški balans. Balans je veoma važna stvar", rekao je Putin. 

On je, takođe, istakao da širenje NATO-a i raspoređivanje sistema protivraketne odbrane u Evropi primorava Rusiju da na to reaguje, prenio je Sputnjik. 

Govoreći o širenju alijanse, ruski lider je istakao da umjesto toga mogu da se sklapaju sporazumi o bezbjednosti i uzajamnoj pomoći ukoliko zemlje osjećaju da su u opasnosti. 

Putin je dodao da je nakon što se raspao Sovjetski Savez, a Iran odustao od nuklearnog programa, nema smisla za raspoređivanjem PRO i proširivanjem pakta. 


Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније