Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

13. 06. 2017. 21:48   >>  21:20

SASTAO SE SA MEJ

Makron: Ostanak VB u EU još je moguć

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je večeras da je datum za Bregzit "sada" i da će pregovori o izlasku Britanije iz EU "početi iduće nedjelje". Na zajedničkoj konferenciji za štampu s predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu, Mej je u bašti Jelisejske palate poslije radne večere rekla da je "datum za pregovore o Bregzitu sada i pregovori će početi iduće nedjelje".

Makron je ponovio želju da pregovori "počnu što je prije moguće", ali je ipak kazao i da su "vrata i dalje otvorena za Veliku Britaniju da ostane u EU" sve dok pregovori o Bregzitu nijesu završeni, jer, kad pregovori počnu, "mnogo je teže vratiti se unazad".

On je rekao da, sa evropskog stanovišta, dok god pregovori nijesu završeni, još postoji mogućnost da se promijeni slijed događaja, ali je dodao da on poštuje odluku koju je o Bregzitu donio "suvereni britanski narod". 

Britanija je prošlog juna na referendumu glasala da izađe iz EU. 

Mej je došla u Pariz oslabljena poslije prijevremenih parlamentarnih izbora prošle nedjelje na kojima je njena Konzervativna partija izgubila većinu, a neki britanski zvančnici su nagovijestili da London neće moći da pregovore o Bregzitu počne kako je planirano, 19. juna. 

Govoreći o borbi protiv ekstremizma, Mej je rekla da će Velika Britanija i Francuska raditi zajedno da izvrše pritisak na internet kompanije da smanje ekstremističke sadržaje onlajn i nastojati da se uvedu pravne posljedice za internet kompanije ako to ne budu uradile.

Makron je najavio "vrlo konkretan akcioni plan" za borbu protiv terorizma, zajedno sa Londonom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније