Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 06. 2013. 22:26 >> 22:27
1

SAUDIJSKA ARABIJA

Virus MERS odnio još jedan život

Stariji muškarac umro je u Saudijskoj arabiji, od virusa MERS nakon čega je broj žrtava ovog virusa sličnog SARS-u porastao na 33, saopštilo je Ministarstvo zdravstva.

Ovaj 81-godišnjak umro je u Istočnoj pokrajini, gdje je većina zaraženih slučajeva prijavljena.

U saopštenju ministarstva navodi se da su još dvije osobe zaražene virusom, 41-godišnja Saudijka koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom i 32-godišnji Saudijac kome je dijagnostifikovan rak.

Ministarstvo navodi da je trenutno 55 osoba zaraženo od kojih su 33 umrle, javio je AFP.

Svjetska zdravstvena organizacija je saopštila da su se 64 osoba širom svijeta zarazile ovim virusom, koji je nazvan Bliskoistočni respiratorni sindrom (MERS), a 38 ljudi je umrlo.

Iako je većina slučajeva prijavljena u Saudijskoj Arabiji, virus se također pojavio u susjednom Jordanu, Kataru i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Drugi slučajevi su prijavljeni u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Tunisu i Velikoj Britaniji, iako je većina osoba, zaraženih u tim državama, bila na Bliskom istoku prije nego što su se zarazili.

Svjetska zdravstvena organizacija nema potvrdu o tome šta je izvor virusa i kako se prenosi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније