Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 06. 2017. 10:00   >>  09:40

MERKEL ISTAKLA

"EU spremna za pregovore o Bregzitu"

Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da je Evropska unija "spremna" za pokretanje pregovora o Bregzitu sa Velikom Britanijom.

"Spremni smo za pregovore. Želimo da to uradimo brzo, poštujući kalendar", rekla je Merkel tokom posjete Meksiku i dan poslije parlamentarnih izbora u Britaniji.

Njemačka kancelarka je rekla da će pregovori početi "narednih dana" uprkos lošem rezultatu konzervativaca premijerke Tereze Mej na izborima.

Ona je izrazila nadu da će Britanija ostati dobar partner i poslije pregovora koji bi trebalo da počnu 19. juna.

"Predviđam da će Britanija želi, iz onoga što sam čula od premijerke, da se drži svog pregovaračkog plana. Želimo da brzo pregovaramo, želimo da se držimo plana i u ovom trenutku ne postoji ništa što bi ukazalo na to da pregovori ne mogu da počnu po dogovoru", izjavila je Merkelova u Meksiko Sitiju posle sastanka sa predsednikom Meksika Enrikeom Pena Nietom. 

To je prvi komentar Angele Merkel nakon vanrednih parlamentarnih izbora u Britaniji u četvrtak na kojima je Konzervativna partija izgubila 13 poslanika u parlamentu. 

Takav rezultat veliko je iznenađenje jer je britanska premijerka Tereza Mej izbore raspisala kako bi osigurala svoj mandat i svoju viziju Bregzita. 

Ona je navela da će formirati vladu sa Demokratskom unionističkom partijom iz Severne Irske koja je osvojila 10 mjesta u parlamentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније